Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > E36
Register FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E36 General discussion and technical help for (E36) 1992-1999 3 series cars. 318, 323, 325, 328.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-25-2006, 09:01 PM   #1
ixgarry

Name: ixgarry
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Sep 2006
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 95 325is
Where are sensors, how to test 'em

Wondering if I have a sensor problem, possibly disabling engine spark and current to my fuel pump. Can someone tell me where the sensors are that could cause this; ie. crank, impact.
Thanks,
Garry
  Reply With Quote
Old 09-25-2006, 10:17 PM   #2
Rooz

Name: Rooz
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Charlotte, NC
Rate My Car: 5 / 340
Your Ride: 2003 M5
Not sure I follow
__________________



VIEW MOD LIST & PICS

I am worth $2,010,238 on HumanForSale.com

Quote:
Originally Posted by Gregg
Umnitza now provides a mechanic to install all parts ordered right in the box! It's their new "Total customer service program" that will eliminate all the haters and keep incompetents from breaking **** and blaming the vendor! When you are all set simply call INS and they will pick him up free of charge.
  Reply With Quote
Old 09-25-2006, 10:53 PM   #3
c1apton
 
c1apton's Avatar

Name: c1apton
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Oct 2005
Location: Pompano Beach,Fl /Edina,Mn
Rate My Car: 134 / 340
Your Ride: 93 E34
You're going to have to be more specific as to what your problem is. There are a "bezillion" (well almost...lol) sensors on BMWs.
  Reply With Quote
Old 09-26-2006, 12:05 AM   #4
xsperf
 
xsperf's Avatar

Name: xsperf
Title: United Baller
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Syracuse, NY
Rate My Car: 185 / 340
Your Ride: 95 325is
if your not getting current to your fuel pump, its probably not a sensor, the car doesnt sense whether or not to send fuel, it always sends fuel when its on, so i would check a fuse or a relay, however if you are getting fuel but not in the right amounts, i would suggest mass airflow sensor, throttle position sensor... etc, and if you arent getting a spark, i would check the coils, if you arent getting either i would check the ECU
__________________

Quote:
Originally Posted by c1apton
I keep forgetting that - I have a great memory but it doesn't last long

CRS disease = Can't Remeber Shit
  Reply With Quote
Old 10-10-2006, 06:02 PM   #5
ixgarry

Name: ixgarry
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Sep 2006
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 95 325is
Got it running again. Swapped an ECU with my chip in it, but still wasn't working, then noticed aftermarket relay humming when key was off and doing nothing when on. Apparently 2 poles were reversed. Got the right relay and I'm on the road again. Thanks for replies.
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark plug replacement & compression test DIY Dudesky BMW OEM Parts Department DIY's & FAQ's 21 10-18-2010 11:22 PM
E92 M3 test mule shots..... chek 'em out Chris M3 15 06-30-2006 08:56 AM
Fun With E36 Gauge Cluster Test Functions bitcore BMW OEM Parts Department DIY's & FAQ's 1 05-04-2006 04:08 PM
The Test komodo Comedy Collection
5 10-11-2005 04:10 PM
Man passes drivers test on 272nd attempt Addicted? Comedy Collection
20 04-29-2005 03:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com