Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > E36
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E36 General discussion and technical help for (E36) 1992-1999 3 series cars. 318, 323, 325, 328.

Reply
 
Thread Tools
Old 12-30-2005, 11:14 AM   #1
billycuth
 
billycuth's Avatar

Name: billycuth
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Southeastern PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2004 Acura TL
Windshield Wiper issues

So I am driving on the PA turnpike last night in a nice driving rain, when all of a sudden, my wipers start acting funny. At first, the start doing a pattern of 3 quick wipes, then stay off for a few seconds then another 3 quick wipes. Then they stop completely for a couple minutes... Meanwhile, I am doing like 75-80 trying to keep up with traffic () with no windshield wipers and its starting to get hard to see (my rain X hasn't ben re-applied in a while)... So then I make it to the toll booth and they kick on again, working fine for a little, then doing the same 3 quick swipe/off pattern again... Then they stop again for a long time. I get gasoline and when I turn the car back on, they work fine, but then eventually stop again before I get home...

My question is, is it the motor or the computer? When they would go off, moving the position of the steering wheel stick did not affect them. They still did not work.

Any suggestions, or others that have experienced this?
__________________
I am worth $2,022,318 on HumanForSale.com
  Reply With Quote
Old 12-30-2005, 11:41 AM   #2
c1apton
 
c1apton's Avatar

Name: c1apton
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Oct 2005
Location: Pompano Beach,Fl /Edina,Mn
Rate My Car: 134 / 340
Your Ride: 93 E34
Either the wiper relay is loose or going bad. Sometimes when they're going bad - they heat up and lose contact, when they cool off works fine again. Check the wiper relay & fuses.
  Reply With Quote
Old 12-30-2005, 12:39 PM   #3
billycuth
 
billycuth's Avatar

Name: billycuth
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Southeastern PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2004 Acura TL
you know, my car has been telling me to check the coolant lever for some time now... but when I check it (cold) it is at the fill line.... could the engine temp be affecting it? My guages never leave the straight up position after the car warms up though...
__________________
I am worth $2,022,318 on HumanForSale.com
  Reply With Quote
Old 12-30-2005, 12:45 PM   #4
c1apton
 
c1apton's Avatar

Name: c1apton
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Oct 2005
Location: Pompano Beach,Fl /Edina,Mn
Rate My Car: 134 / 340
Your Ride: 93 E34
Your coolant level wouldn't have anything to do w/wipers. The check coolant issue is probably a bad or sticky sensor in radiator. (they're notorious for that) but the wiper issue sounds like it's an electrical/connection problem. I'ld check fuses & relay
  Reply With Quote
Old 12-30-2005, 01:06 PM   #5
billycuth
 
billycuth's Avatar

Name: billycuth
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Southeastern PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2004 Acura TL
will do... thanks...

if its the relay, anyone know of a good place to pick one up at?
__________________
I am worth $2,022,318 on HumanForSale.com
  Reply With Quote
Old 01-20-2006, 08:58 AM   #6
billycuth
 
billycuth's Avatar

Name: billycuth
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Southeastern PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2004 Acura TL
still having issues folks. Can anyone tell me, if they have a manual that gives this kind of info, where the relay might be located, and what a replacement would look like?

it sure would be nice to have wipers in the rain again!
__________________
I am worth $2,022,318 on HumanForSale.com
  Reply With Quote
Old 01-20-2006, 09:05 AM   #7
Storamin
 
Storamin's Avatar

Name: Storamin
Title: Road Kill
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Pittsburgh, PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 325is, 2000 z3 2.3
The Bently manual might. Of all the manuals that are easy to get ahold of, that's probaly your best bet.
  Reply With Quote
Old 01-20-2006, 09:16 AM   #8
c1apton
 
c1apton's Avatar

Name: c1apton
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Oct 2005
Location: Pompano Beach,Fl /Edina,Mn
Rate My Car: 134 / 340
Your Ride: 93 E34
Check out - www.RealOEM.com - have your production date handy, they give great schematics and can usually provide location data
  Reply With Quote
Old 01-20-2006, 09:27 AM   #9
billycuth
 
billycuth's Avatar

Name: billycuth
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Southeastern PA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2004 Acura TL
thanks c1. looks like it could be a control module which runs about $85. or it could just be a switch. tough to say. i'll have to try to dig up a bently manual or maybe someone else here has on and can help me out.

thanks again...
__________________
I am worth $2,022,318 on HumanForSale.com
  Reply With Quote
Old 01-20-2006, 02:32 PM   #10
Spieluhr

Name: Spieluhr
Title: ///M Driven
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Snohomish, Washington
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
check out autohausaz as well, they always have good prices, and if you need anything else, get it all at once and get free shipping
__________________

BMW, The Ultimate Driving Machine
  Reply With Quote
Old 10-09-2008, 11:16 AM   #11
kandasx301

Name: kandasx301
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Oct 2008
Location: Canada
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1992 325i BMW
hey guys i have a similar problem my wipers only work on high and non of the other settings i checked the relays and I`m 90 % sure its not them i dont know were to check for the chip any ideas would be appreciated
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Door lock issues kestrel325is E36 12 02-16-2006 01:21 PM
Bosch Wiper Blades Timboy E36 10 12-30-2005 02:17 PM
Weird issues.... billycuth E36 11 12-05-2005 11:25 AM
im having hardware issues... e30boarder Geek Chat 15 08-08-2005 03:09 PM
Help! tranny issues jrhaile E36 1 05-31-2005 08:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com