Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > E36
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E36 General discussion and technical help for (E36) 1992-1999 3 series cars. 318, 323, 325, 328.

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-2012, 01:26 PM   #1
Wolf

Name: Wolf
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: May 2010
Location: Mississauga,Ontario,Canada
Rate My Car: 335 / 340
Your Ride: 325i Convertible 1995
Engine studders when accelerating

Hello everyone
About for days ago my engine all of a sudden started to studder (like i got fould plugs) when i accelerate. She is not doing it all the the time but most of the time.
I noticed when I hit full throttle she goes and no hesitation, and as long i keep the car over 120kmh she is fine to.
Checked the plugs and they seem fine, can't be the fuel pump because she goes under full throttle.
Now i read here it cold be either the Cam Positinig sensor or crank sensor.
How can I test my am sensor before i go out and buy a new one just to find out that was not it.
Any help is appreciated
Wolf
  Reply With Quote
Old 02-17-2012, 03:54 PM   #2
Wolf

Name: Wolf
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: May 2010
Location: Mississauga,Ontario,Canada
Rate My Car: 335 / 340
Your Ride: 325i Convertible 1995
Quote:
Originally Posted by Wolf View Post
Hello everyone
About for days ago my engine all of a sudden started to studder (like i got fould plugs) when i accelerate. She is not doing it all the the time but most of the time.
I noticed when I hit full throttle she goes and no hesitation, and as long i keep the car over 120kmh she is fine to.
Checked the plugs and they seem fine, can't be the fuel pump because she goes under full throttle.
Now i read here it cold be either the Cam Positinig sensor or crank sensor.
How can I test my am sensor before i go out and buy a new one just to find out that was not it.
Any help is appreciated
Wolf
Finally got the carsoft 6.5 software working and it tells me that there is a short in the wiring of the "Heiss film Sensor" I am frigging German and have no idea what that means lol. I am assuming it is the air sensor???
Also it tells me that the Instrument Cluster has to much Voltage on Pin 15.
Could anybody help me with that?

Thanks Wolf
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BMW patents turbocharged V6 engine design scooter BMW News And RSS Feeds 0 09-09-2011 06:51 PM
Subaru Impreza plus BMW V10 engine equals awesome scooter BMW News And RSS Feeds 0 09-07-2011 06:30 PM
DIY: Check your BMW Engine Oil Level and Diagnose your Oil Leaks delmarco BMW OEM Parts Department DIY's & FAQ's 0 08-26-2011 07:12 AM
91 325 engine makes ticking noise when accelerating at low rpms from a stop??? LROffroadE30 E21, E30 3 08-19-2010 05:07 PM
Engine Differences htp.bmw E21, E30 4 09-19-2007 10:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com