Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > 5-Series > E12, E28, E34, E39, E60
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E12, E28, E34, E39, E60 General discussion and technical help for all year 5 series cars.

Reply
 
Thread Tools
Old 02-22-2009, 05:46 AM   #1
Justa523ise
 
Justa523ise's Avatar

Name: Justa523ise
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Feb 2009
Location: Clacton on sea
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1996 523ise & a Transit lol
523i M52 2.5l missfire and stalling

I recently purchased a new toy, a 1996 523i. She does appear to have a problem though. when accelerating the engine feels lumpy, like its missfiring and you can tell there is a great loss of power. She also stall very easy at low revs (could be my driving lol) but what concerns me the most is the engine cutting out when driving, for instance breaking for a roundabout, dipping the clutch and when the revs drop the engine sometimes cuts out. this is very frustrating and my got the steering is heavy when the engine isnt running!
I have serviced the car and this has not improved things. The computer says it is averaging 23.6mpg which seems a little low, i would expect it to be closer to 28.
I have read though many threads and it appears to be 1 of 3 problems;

A: Cam Sensor
B: Lambda Sensor
C: Bad terminal connections

Could anyone shed any more light on this problem, Thanks Steve
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:03 PM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com