Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > E21, E30
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E21, E30 General discussion and technical help for 1975-1991 3 series cars.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-04-2010, 09:00 PM   #1
twistd6

Name: twistd6
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Apr 2010
Location: Albuquerque
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 88 325ic
Question Weird ODO reading

Howdy folks! I'm a newbie here - just got my first ever Bimmer yesterday - 88 325iC. What an amazing machine! I drove it 90 miles home and the odometer & trip meters both logged maybe 15 of those miles. The speedo seems fine (a couple mph under actual speed). Been driving it around all day & same thing. Is the odo tied to the computer on these or maybe do I have a frazzed secondary cable? I'm kinda thinking that the 97K showing isn't even close to the actual mileage.
  Reply With Quote
Old 04-09-2010, 02:23 PM   #2
Bimmerman4ever
 
Bimmerman4ever's Avatar

Name: Bimmerman4ever
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Aug 2009
Location: Nevada
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 95 525i 5 speed
Quote:
Originally Posted by twistd6 View Post
Howdy folks! I'm a newbie here - just got my first ever Bimmer yesterday - 88 325iC. What an amazing machine! I drove it 90 miles home and the odometer & trip meters both logged maybe 15 of those miles. The speedo seems fine (a couple mph under actual speed). Been driving it around all day & same thing. Is the odo tied to the computer on these or maybe do I have a frazzed secondary cable? I'm kinda thinking that the 97K showing isn't even close to the actual mileage.
From experience, of owning four E30 models 86, two 88s, & 89, is that the rechargeable NiCad batteries in the gauge cluster can cause improper readings when failing.

The fix is to buy a AA battery pack and two AA NiCad batteries from Radio Shack. Take the cluster out and solder in the +/- wires to the pack to the soldering points to where the old batteries are mounted.

This of course is after you take the old batteries out.

I only had this happen to my 86 and not my other E30s.
  Reply With Quote
Old 04-09-2010, 09:24 PM   #3
twistd6

Name: twistd6
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Apr 2010
Location: Albuquerque
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 88 325ic
I'll give it a shot. The odometer has completely died now. Thanks!
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird drivetrain noise maximk2 E36 13 12-20-2010 03:11 AM
Weird 94 325iS auto tranny issue FredBro E36 2 01-19-2009 03:35 PM
weird CEL... ivopivo E36 46 03-22-2006 02:22 PM
Weird issues.... billycuth E36 11 12-05-2005 12:25 PM
Real quick, Weird people + Race bitcore Kill Stories 3 09-06-2005 06:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:42 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com