Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer-General BMW Topics > Lighting
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

Lighting
BAVTOYS.COM- To see and be SEEN
Sponsored by: BavToys.com
Discussion of headlights, fog lights, blinkers, and any other car lighting.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-12-2006, 12:43 PM   #1
Tochenzo
 
Tochenzo's Avatar

Name: Tochenzo
Title: Member
Status: Offline
Join Date: May 2005
Location: NoVA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
DDE Problem ballast?

So I did the cold weather fix from Rooz and everything was working well, until I packed all the wiring back into the housing. On the driver side, once i placed the lid back on and put all the wiring back, my angel eyes flickered so i figured it was just a bad connection so i messed with it until it stayed on. But, once i touched it again it went out again and now i can't get it to go back on

I checked the wires and they seemed fine to me, unsoldered the wiring I did earlier and just tied them together and they still don't turn on. However, once i unlock/lock my car with my alarm, (my angel eyes are wired to my parking lights, so my angel eyes flash when i lock/unlock my car) they flashed so i know my DDE bulbs didnt blow

But...when I attempt to turn it on inside my car with the switch...they don't turn on

Is this a bad ballast or something else?
__________________

1998 Hellrot 328i

Last edited by Tochenzo; 04-12-2006 at 12:46 PM..
  Reply With Quote
Old 04-12-2006, 12:50 PM   #2
habbie
 
habbie's Avatar

Name: habbie
Title: Forum Sponsor
Status: Offline
Join Date: Dec 2005
Location: over there
Rate My Car: 1 / 340
Your Ride: Supercharged 97 M3/04 M3 vert/07 ESCALADE/04 Harley VRSC/
Quote:
Originally Posted by Tochenzo
So I did the cold weather fix from Rooz and everything was working well, until I packed all the wiring back into the housing. On the driver side, once i placed the lid back on and put all the wiring back, my angel eyes flickered so i figured it was just a bad connection so i messed with it until it stayed on. But, once i touched it again it went out again and now i can't get it to go back on

I checked the wires and they seemed fine to me, unsoldered the wiring I did earlier and just tied them together and they still don't turn on. However, once i unlock/lock my car with my alarm, (my angel eyes are wired to my parking lights, so my angel eyes flash when i lock/unlock my car) they flashed so i know my DDE bulbs didnt blow

But...when I attempt to turn it on inside my car with the switch...they don't turn on

Is this a bad ballast or something else?
if your ballast was bad they would not come on at all, recheck all your connections.
__________________

-zkw- -hella- -bosch- -depo- -prolumen- -kwd- -bbs- -predator chromium- -predator ice- -simota- -ecis-

//-install guides-//-total lighting group buy-//-zkw group buy-// -exhaust group buy-//-ellipsoids+hid group buy-//-led tails group buy-//
  Reply With Quote
Old 04-12-2006, 03:59 PM   #3
Tochenzo
 
Tochenzo's Avatar

Name: Tochenzo
Title: Member
Status: Offline
Join Date: May 2005
Location: NoVA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Quote:
Originally Posted by habbie@umnitza-east
if your ballast was bad they would not come on at all, recheck all your connections.
which connections are you referring to? I mean, how many total connections should there be? I know for sure that the white wires connecting to the angel eye wires are fine because i have them all touching. The reason I think it's the ballast is because neither of the driver side DDe's are working, usually when a connection goes bad only one of them goes out right? Which other wires would cause the angel eyes to go bad, i thought the red wires in my headlight housing was for the low/high beams.
__________________

1998 Hellrot 328i
  Reply With Quote
Old 04-12-2006, 04:18 PM   #4
Rooz

Name: Rooz
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Charlotte, NC
Rate My Car: 5 / 340
Your Ride: 2003 M5
Tochenzo, this is what am talking about



__________________



VIEW MOD LIST & PICS

I am worth $2,010,238 on HumanForSale.com

Quote:
Originally Posted by Gregg
Umnitza now provides a mechanic to install all parts ordered right in the box! It's their new "Total customer service program" that will eliminate all the haters and keep incompetents from breaking **** and blaming the vendor! When you are all set simply call INS and they will pick him up free of charge.
  Reply With Quote
Old 04-14-2006, 11:57 AM   #5
Tochenzo
 
Tochenzo's Avatar

Name: Tochenzo
Title: Member
Status: Offline
Join Date: May 2005
Location: NoVA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
got eveyrthing fixed, damn connections
__________________

1998 Hellrot 328i
  Reply With Quote
Old 04-14-2006, 10:48 PM   #6
Rooz

Name: Rooz
Title: Upgraded Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Charlotte, NC
Rate My Car: 5 / 340
Your Ride: 2003 M5
Quote:
Originally Posted by Tochenzo
got eveyrthing fixed, damn connections
Cool
__________________



VIEW MOD LIST & PICS

I am worth $2,010,238 on HumanForSale.com

Quote:
Originally Posted by Gregg
Umnitza now provides a mechanic to install all parts ordered right in the box! It's their new "Total customer service program" that will eliminate all the haters and keep incompetents from breaking **** and blaming the vendor! When you are all set simply call INS and they will pick him up free of charge.
  Reply With Quote
Old 04-14-2006, 10:59 PM   #7
habbie
 
habbie's Avatar

Name: habbie
Title: Forum Sponsor
Status: Offline
Join Date: Dec 2005
Location: over there
Rate My Car: 1 / 340
Your Ride: Supercharged 97 M3/04 M3 vert/07 ESCALADE/04 Harley VRSC/
Quote:
Originally Posted by Rooz
Cool
email me, got some pics for you to see
www.bavtoys.com
__________________

-zkw- -hella- -bosch- -depo- -prolumen- -kwd- -bbs- -predator chromium- -predator ice- -simota- -ecis-

//-install guides-//-total lighting group buy-//-zkw group buy-// -exhaust group buy-//-ellipsoids+hid group buy-//-led tails group buy-//
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DDE Cold Start Fix Rooz BMW OEM Parts Department DIY's & FAQ's 25 05-05-2006 09:22 PM
Might have a problem with my dealer nick_318is E21, E30 6 04-05-2006 02:30 PM
Angel Eye Problem, one halo not working right Tochenzo E36 7 12-07-2005 06:46 PM
Charging system problem bmw325is94 E36 17 11-29-2005 05:11 PM
Traffic/Speeding Problem! komodo Comedy Collection
1 06-13-2005 09:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:43 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com