Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > 5-Series > E12, E28, E34, E39, E60
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E12, E28, E34, E39, E60 General discussion and technical help for all year 5 series cars.

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-2011, 10:58 AM   #16
Big Evil
 
Big Evil's Avatar

Name: Big Evil
Title: Moderator
Status: Offline
Join Date: Nov 2008
Location: Tempe, Az
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 BMW 525i, 1987 325is, 1986 325
My guess is you have a bad body control. It's one of the black boxes (I think the front one) in the electrical assembly under the rear seat. You'll need the part number off the box to purchase a new one, fortunately the older cars are plug n play, replace it with a good one and all that other stuff will more than likely start working again too.
__________________
Big Evil, The BMW driving monster of the American Southwest (Currently on BMW #5)
  Reply With Quote
Old 10-20-2011, 12:29 PM   #17
mpmrizzo

Name: mpmrizzo
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Oct 2011
Location: Piscataway, NJ
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2003 325i manual 5 speed
Is it possible that there is just a bad connection on the body control? The last time the lights on my dashboard and all the power started working with everything was when someone was sitting in the back seat.. as a matter of fact they were getting up to get out of the car.
  Reply With Quote
Old 10-20-2011, 12:31 PM   #18
Big Evil
 
Big Evil's Avatar

Name: Big Evil
Title: Moderator
Status: Offline
Join Date: Nov 2008
Location: Tempe, Az
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 BMW 525i, 1987 325is, 1986 325
That's a possibility. But it sounds like the root of your problem is right in that area
__________________
Big Evil, The BMW driving monster of the American Southwest (Currently on BMW #5)
  Reply With Quote
Old 10-20-2011, 12:34 PM   #19
mpmrizzo

Name: mpmrizzo
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Oct 2011
Location: Piscataway, NJ
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2003 325i manual 5 speed
Whats the easiest or only way to get under the back seat? I have never really tinkered with my old 323, but times are tough and i'd like to get to know the car better myself anyway.
  Reply With Quote
Old 10-20-2011, 02:18 PM   #20
Big Evil
 
Big Evil's Avatar

Name: Big Evil
Title: Moderator
Status: Offline
Join Date: Nov 2008
Location: Tempe, Az
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 BMW 525i, 1987 325is, 1986 325
usually a couple of spring clips under the front lip of the seat, then just rotate it up and pull it out.
__________________
Big Evil, The BMW driving monster of the American Southwest (Currently on BMW #5)
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 01:48 AM   #21
ktham

Name: ktham
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Dec 2011
Location: canada
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1998 328i
similiar wiper problems e36 just stops erratic

wiper just stops and won't work until turn off and start car. Replaced wiper relay twice with used but symptoms same. Erratic sometimes on any setting, then just fail, clicking sound is normal but stops when it fails, thought was so sure was relay.

will play with wiring when it fails next and then guess look at the motor next even though motor seems strong on highest setting, seems more electrical.

any fix appreciated. Thx
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 09:06 AM   #22
Big Evil
 
Big Evil's Avatar

Name: Big Evil
Title: Moderator
Status: Offline
Join Date: Nov 2008
Location: Tempe, Az
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 BMW 525i, 1987 325is, 1986 325
Do the wipers always work when you set the selector to high? That's the default safety bypass. It bypasses the body control module so your wipers will still work if that module fails. If your wipers work that way, then the problem is in the control module.
__________________
Big Evil, The BMW driving monster of the American Southwest (Currently on BMW #5)
  Reply With Quote
Old 01-03-2012, 10:09 AM   #23
RunLevel0

Name: RunLevel0
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Jan 2012
Location: Sweden
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 525i -01
Quote:
Originally Posted by ktham View Post
wiper just stops and won't work until turn off and start car. Replaced wiper relay twice with used but symptoms same. Erratic sometimes on any setting, then just fail, clicking sound is normal but stops when it fails, thought was so sure was relay.

will play with wiring when it fails next and then guess look at the motor next even though motor seems strong on highest setting, seems more electrical.

any fix appreciated. Thx
I have the same problem with my 525i -01 e39. I'm really new to the car so I may have some noob questions.


The wipers work for some time, sometimes half an hour, then they stop working, in all positions. Can be really scary with heavy rain or snow. So I've stopped using the car now.
Usually when I stop the car and turn it on after a while they (the wipers) start to work again.
Sometimes I set the wiper control in "off" and then after some time, a few minutes, they are fine.

I'm not sure but to me, as I remember it, the washer also stopped working at the same time as when the wipers stopped working.

Where is the relay related to the wipers placed?
  Reply With Quote
Old 01-03-2012, 10:47 AM   #24
koul7

Name: koul7
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1997 E39 528i
Hi all, i'm new to the forum. Got a similar problem today. Out of nowhere, 1st and 2nd scale of wipers is really stalling, while the 3rd scale works fine.

I thought e39 was a really reliable car. I have the car for six months, and it shows something every now and then.

Thanks in advance for answers.
  Reply With Quote
Old 04-27-2012, 01:42 PM   #25
bimmerdad

Name: bimmerdad
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: May 2007
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 92 525i, 03 F150 Supercrew
WOW, I started this post and was amazed to see that it's still going. I still haven't fixed my wiper problem. My solution was to just not drive it when it was going to rain. Sad, I know.

Well after reading, you guys have me motivated.

@Big Evil or anyone else, do you happen to know what the cost of a "Body Control Module" is? Is it something I can trust if I get one from the salvage yard?

Thanks
__________________
Bimmerdad
92 E34

  Reply With Quote
Old 04-28-2012, 03:11 PM   #26
koul7

Name: koul7
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: Jan 2012
Location: Germany
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1997 E39 528i
@bimmerdad, not driving when it's raining...It sucks right? I found how it feels to drive 200 km distance, in the rain, without wipers...Yes, it is possible, but don't try it...
I replaced my wipers relay (there are two of them in my car) it worked for couple months, but then i got the same problem. I guess the wiper motor is getting dead. Cheapest i found online is 55 euro, but still i cannot be sure about its condition, and whether i'll mget the same problem after a month or so...
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wiper issues billycuth E36 10 10-09-2008 11:16 AM
e36 convert problem Butcher E36 3 09-07-2007 05:24 PM
528I gear problem, Please help me guys, plz plz djfactor E12, E28, E34, E39, E60 3 10-22-2006 05:56 PM
Might have a problem with my dealer nick_318is E21, E30 6 04-05-2006 02:30 PM
Angel Eye Problem, one halo not working right Tochenzo E36 7 12-07-2005 06:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com