Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Model Categories > 5-Series > E12, E28, E34, E39, E60
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

E12, E28, E34, E39, E60 General discussion and technical help for all year 5 series cars.

Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-2011, 01:59 PM   #1
76530i

Name: 76530i
Title: United Newb
Status: Offline
Join Date: May 2010
Location: Boston, MA
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1989 525i
89 525i New Struts followed by Electrical Malfunction

I had the rear struts replaced (left side actually broke loose and was making a heck of a racket). Driving home (3 miles) the engine ran very rough. Next day I also found at least the following not working:
Power windows
Wipers
Radio
Computer
Shift indicator
Sunroof
Looking at a wiring diagram suggests to me the electronics under the rear seat. All fuses seem OK (continuous), but what about those modules?
I suspect the struts, the engine, and the electrical are all related. Possible?
Is there something in the vicinity of the struts I should have the mech look at (this is a neighborhood garage - nothing fancy) to see if they broke or dislodged some wiring? I can't easily get under there myself.
Any other ideas?
Thanks.

Last edited by 76530i; 11-27-2011 at 02:01 PM.. Reason: fix typo
  Reply With Quote
Old 11-28-2011, 10:45 AM   #2
Big Evil
 
Big Evil's Avatar

Name: Big Evil
Title: Moderator
Status: Offline
Join Date: Nov 2008
Location: Tempe, Az
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 1994 BMW 525i, 1987 325is, 1986 325
Wipers, computer, sunroof, windows, interior lights. All of that is controlled by the body control module under the rear seat (if memory serves, its the one in the middle). I have no idea though how replacing the struts would have cause it to fail/cease functioning. I'd check all the fuses first, if nothing then that's your most likely culprit.
__________________
Big Evil, The BMW driving monster of the American Southwest (Currently on BMW #5)
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just finished clutch repair, now electrical system won't charge? bearcat77070 E36 4 02-26-2007 06:24 PM
My car in the royal car list. zeaq328i United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY** 22 08-19-2006 06:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com