Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Off Topic > United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY**
FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY** Chat about whatever! Off-topic chat forum. (Be sure to appropriately title posts that are NWS) You must be registred and logged in to see sub-forums

Reply
 
Thread Tools
Old 01-01-2008, 05:12 PM   #1
craig
 
craig's Avatar

Name: craig
Title: Sitting in Time out
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: tribune kansas
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
losing power.

hey guys, my bug is starting to lose power and im wondering if the clutch could cause that? the guy i bought it from changed the clutch out before i picked it up and i dont think he adjusted it right. could that cause it to lose power?
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 05:35 PM   #2
witeshark
 
witeshark's Avatar

Name: witeshark
Title: Suspended License
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Miami FL
Rate My Car: 84 / 340
Your Ride: 89 325i 5 speed
Does it seem like the clutch is slipping with the engine running normally?
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 06:31 PM   #3
craig
 
craig's Avatar

Name: craig
Title: Sitting in Time out
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: tribune kansas
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Quote:
Originally Posted by witeshark View Post
Does it seem like the clutch is slipping with the engine running normally?
well, if by slipping you mean that when its in neutral and i let teh clutch out, it moves forword then yes.
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 06:52 PM   #4
witeshark
 
witeshark's Avatar

Name: witeshark
Title: Suspended License
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Miami FL
Rate My Car: 84 / 340
Your Ride: 89 325i 5 speed
I think if it's slipping, the car moves less while the engine sounds normal.
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 07:57 PM   #5
craig
 
craig's Avatar

Name: craig
Title: Sitting in Time out
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: tribune kansas
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Quote:
Originally Posted by witeshark View Post
I think if it's slipping, the car moves less while the engine sounds normal.
hmm, my bug is pretty stiff on take off(no slippage apparently). i know it REALLY needs an oil change and new spark plugs, maybe they're just getting worse and causing some power loss.
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 09:17 PM   #6
xsperf
 
xsperf's Avatar

Name: xsperf
Title: United Baller
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Syracuse, NY
Rate My Car: 185 / 340
Your Ride: 95 325is
yea its probably not the clutch. the clutch will only grip, and if it grips at 100% thats no loss of power, thats what its supposed to normally do. probably something else, vacuum leak, maybe something w/the carb, does it misfire? if its misfiring it may be the plugs
__________________

Quote:
Originally Posted by c1apton
I keep forgetting that - I have a great memory but it doesn't last long

CRS disease = Can't Remeber Shit
  Reply With Quote
Old 01-01-2008, 09:42 PM   #7
craig
 
craig's Avatar

Name: craig
Title: Sitting in Time out
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: tribune kansas
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Quote:
Originally Posted by xsperf View Post
yea its probably not the clutch. the clutch will only grip, and if it grips at 100% thats no loss of power, thats what its supposed to normally do. probably something else, vacuum leak, maybe something w/the carb, does it misfire? if its misfiring it may be the plugs
yeah i know it miss fires and needs new plugs. and i was thinking about it a while ago, and it was running better when i first brought it home so i think the plugs are getting worse or something. they will be replaced tomarrow.
  Reply With Quote
Old 01-04-2008, 04:08 PM   #8
craig
 
craig's Avatar

Name: craig
Title: Sitting in Time out
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: tribune kansas
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
well i changed the spark plugs and still didnt have the power it used to, so i went through everything i could think of and found that the throttle cable apparently came loose and it wasnt giving me full throttle when i stepped on it. fixed it and now its back to its wheelie popping power crazy self lol.
  Reply With Quote
Old 01-04-2008, 04:28 PM   #9
witeshark
 
witeshark's Avatar

Name: witeshark
Title: Suspended License
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Miami FL
Rate My Car: 84 / 340
Your Ride: 89 325i 5 speed
Oh how cool!
  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help With Fuel pump and no power!!! POS_BMW E36 7 11-27-2009 10:14 PM
Changed My Power Steering Fluid Numark318i BMW OEM Parts Department DIY's & FAQ's 2 11-01-2007 01:59 AM
No Power + Will be gone for a few Rooz United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY** 22 06-18-2006 12:03 AM
weird CEL... ivopivo E36 46 03-22-2006 01:22 PM
Microsoft Power Supply komodo Comedy Collection
1 07-13-2005 06:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:49 AM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com