Go Back   United Bimmer Community - BMW Forum > UnitedBimmer- Off Topic > United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY** > Geek Chat
Register FAQ Members List Calendar Advertise With Us Mark Forums Read

Geek Chat Ask computer questions or just engage in general geek talk on here

Reply
 
Thread Tools
Old 05-17-2005, 06:21 PM   #1
komodo
 
komodo's Avatar

Name: komodo
Title: Administrator
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Athens, GA
Rate My Car: 68 / 340
Your Ride: 1995 M3
Sound Card Issues

Okay, so I haven't had my sound on my computer working in a few days. I had a random zap and the computer restarted. I was like "okayyyy" and when it came back up, no more sound. Drivers were still there in Device Manager, but when I went to the Volume Control, it said "There are no active mixer devices available. To install mixer devices, go to Control Panel, click Printers and Other Hardware, and then click on Add Hardware. This program will now close." All sound related programs say there is no sound device present. I tried reinstalling drivers. Didn't work.

So I rebooted into FreeBSD (I dual boot), and the sound works fine!! Meaning it's not hardware.

*sigh* Back to windows. I'm hoping some core part of windows isn't hosed... but other than drivers, does anyone have any ideas for what I can do to fix it without formating?

Oh, and in the Sound Properties part of control panel, all the hardware drivers say "Status: Driver is enabled but has not been started."

Any ideas? =/
__________________

  Reply With Quote
Old 05-17-2005, 06:41 PM   #2
komodo
 
komodo's Avatar

Name: komodo
Title: Administrator
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Athens, GA
Rate My Car: 68 / 340
Your Ride: 1995 M3
http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/1070189528

Found that promising thread. I'm about to try it.
__________________

  Reply With Quote
Old 05-17-2005, 06:47 PM   #3
komodo
 
komodo's Avatar

Name: komodo
Title: Administrator
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Athens, GA
Rate My Car: 68 / 340
Your Ride: 1995 M3
Okay, well assumingly I need these two files:

-swenum.inf
-swenum.sys

But I can't find them with a quick google search. Anyone with windows xp wanna zip them up and upload them here for me? I think they're in the system32/drivers directory, otherwise do a quick search. Thanks
__________________

  Reply With Quote
Old 05-17-2005, 10:43 PM   #4
komodo
 
komodo's Avatar

Name: komodo
Title: Administrator
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Athens, GA
Rate My Car: 68 / 340
Your Ride: 1995 M3
Okay, thanks for your help everyone *sarcastic*. haha

Yeah, it was a problem with the Plug-And-Play Software Emulator. Problem fixed now.
__________________

  Reply With Quote
Old 05-17-2005, 10:47 PM   #5
witeshark
 
witeshark's Avatar

Name: witeshark
Title: Suspended License
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Miami FL
Rate My Car: 84 / 340
Your Ride: 89 325i 5 speed
Glad it is fixed so fast _
  Reply With Quote
Old 05-18-2005, 10:02 AM   #6
zeaq328i
 
zeaq328i's Avatar

Name: zeaq328i
Title: BMW 328i
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: United Kingdom-London & BWN,Burnei
Rate My Car: 314 / 340
Your Ride: BMW 328i and Dad's S320*NowLondon underground Tube*
Quote:
Originally Posted by komodo
Okay, thanks for your help everyone *sarcastic*. haha

Yeah, it was a problem with the Plug-And-Play Software Emulator. Problem fixed now.
Wow.....ur're an expert...
__________________
.BMW 328
  Reply With Quote
Old 05-18-2005, 12:25 PM   #7
projal147

Name: projal147
Title: Senior Member
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: New Jersey
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Quote:
Originally Posted by komodo
Okay, thanks for your help everyone *sarcastic*. haha

Yeah, it was a problem with the Plug-And-Play Software Emulator. Problem fixed now.

Hahahaha I like how you had a one way convo with yourself.
__________________
Member of "Ran From A Cop And Got Away" Club


My goal is to race in the Gumball 3000 by the age of 28.




New York Yankees - It's A New Year.
  Reply With Quote
Old 05-18-2005, 04:25 PM   #8
94bmw325i
 
94bmw325i's Avatar

Name: 94bmw325i
Title: Hellrot325
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Newark, Delaware
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 94 bmw 325i, 97 vw golf
__________________
  Reply With Quote
Old 05-18-2005, 04:31 PM   #9
EnvyM3
 
EnvyM3's Avatar

Name: EnvyM3
Title: DSC OFF!
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Manchester, NH
User not setup in Rate My Car.
Click here to set it up.
Your Ride: 2005 545i SMG
Haha nice, the first 4 post of you talking to yourself.

You're just a post whore
  Reply With Quote
Old 05-18-2005, 11:11 PM   #10
komodo
 
komodo's Avatar

Name: komodo
Title: Administrator
Status: Offline
Join Date: Apr 2005
Location: Athens, GA
Rate My Car: 68 / 340
Your Ride: 1995 M3
Well i would have LIKED help.... haha
__________________

  Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CLICKING SOUND fROM rear end ? WTF? defkon99 E36 34 10-18-2006 02:00 PM
BMW Credit Card komodo BMW General Discussion 6 10-26-2005 09:17 PM
Weird sound! Need help! jrhaile E36 10 10-08-2005 05:53 PM
Kanye West has lashed out at white people trying to sound black komodo United Off Topic  **FOR MEMBERS ONLY** 60 09-30-2005 12:22 AM
stolen credit card htp.bmw Comedy Collection
7 07-24-2005 10:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.

A vBSkinworks Design

 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com