United Bimmer Community - BMW Forum

United Bimmer Community - BMW Forum (http://www.unitedbimmer.com/forums/index.php)
-   E12, E28, E34, E39, E60 (http://www.unitedbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   91 525i (http://www.unitedbimmer.com/forums/showthread.php?t=51955)

jmill90 08-09-2012 09:36 PM

91 525i
 
i have a 1991 525i, i do all the maintenance myself and even some of the more complicated stuff. i have run into a problem that so far i have yet to find a way to fix. the car runs good till i get to about 2500 rpm then it spits, sputters and acts like it is running on 4 cylinders. does anyone have any ideals?

DEATH2000 08-11-2012 01:02 PM

Have you checked all your vacuum lines and hoses? ICV?

jmill90 08-11-2012 09:52 PM

I didn't see anything, but i could take a lot closer look. Would it need to be a major leak?

DEATH2000 08-12-2012 06:52 AM

Even a very thin crack or tear could cause idle issues.

jmill90 08-12-2012 11:47 PM

Ok, thanks. will take a lot closer look.

jmill90 08-13-2012 09:09 PM

I checked and replaced a ICV hose and took off and closely inspected the other vac hoses. No change. I have also changed spark plugs, coils, injectors, o2 sensor and fuel filter. I did a fuel pressure test and at idle i had 41psi. I also swapped out the check control and DME without any changes. Oh i failed to mention that the car runs great till it's been at operating temp for about 20 mins then it starts acting like it does.

jmill90 08-21-2012 10:15 PM

thanks for the ideals. it turned out to be a fuel pump.


All times are GMT -5. The time now is 02:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com