United Bimmer Community - BMW Forum

United Bimmer Community - BMW Forum (http://www.unitedbimmer.com/forums/index.php)
-   X Series (X3, X5,X6) (http://www.unitedbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Dead pixel repair then to warning lights?!?!?! (http://www.unitedbimmer.com/forums/showthread.php?t=13266)

Stevebboy 11-25-2007 03:20 PM

Dead pixel repair then to warning lights?!?!?!
 
Im looking for some help, i had the dreaded dead pixel problem on my 2001 petrol X5 dash display and had the chance of a second hand instrument cluster which i purchased now after fitting the replacement unit the pixels are fine but now the DSC, brakepad sensor and airbag warning lights have all lit up on the cluster?? there was no problems with this before i changed the instrument cluster, any ideas people:bash??

jlochking 12-04-2007 09:31 PM

I used to have that issue on an 96 e38 never on my e53. i have read of a diy fix on x5world.com. it involved taking the cluster out and changing a wire and refitting, no new parts i.e. cost other than time. i was naive when it happened to me and had to replace cluster a few times. good luck

Referro 06-20-2009 01:42 PM

Hi,

as I know the root cause of the pixel problem is the ribbon cable which goes from the panel to the LCD. Replace it, and your speedo will work as new. Do not take it to a garage - you can do it at home!!!
These ribbon cables cost peanuts, and are available on several places on the net: you can buy them on Ebay, or here: http://www.pixelfix.net/eng , and also on some Chinese websites. I bought mine on the link above, as this is at least a European manufacturer that I trust a bit more then the Chinese products…

I hope I just saved some time and money for you :D

drk1313 12-17-2009 10:45 AM

Great info! I just ordered the ribbon for my 540 - any issues installing?
Thanks


All times are GMT -5. The time now is 11:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com