United Bimmer Community - BMW Forum

United Bimmer Community - BMW Forum (http://www.unitedbimmer.com/forums/index.php)
-   6-Series (E3, E24, E63, E64) (http://www.unitedbimmer.com/forums/forumdisplay.php?f=10)
-   -   635 csi - electrical fuel trouble (http://www.unitedbimmer.com/forums/showthread.php?t=10835)

bagheera 04-08-2007 04:24 PM

635 csi - electrical fuel trouble
 
Hello,

New member here! I'm having what I believe to be electrical problems delivering fuel to the engine. It's my 'baby' and has always started right-up! I've replaced the two relays, and had a mechanic come and check it out - he says it's my external fuel pump that's bad, but just wanted some other feedback. Could there be any other reasons? If the pump is blown, would that make no current to go through the 7.5 amp (fuse box) fuse?

Thanks,

Brad

drcody 04-08-2007 05:29 PM

Brad

Check to see if the pump is running by listening for a humming sound near the quarter panel on the passenger side of the car when the engine is running. The external pumps make a very distinct sound when they are working.

cmill95 01-19-2009 08:42 AM

you're going to trace back from the fuse box to the battery trying to find where you loose power in that circuit. i had a similar problem with my 85 635, and it ended up being a pair of smoked relays. but still, a multi meter set on 20V is going to be your best friend on this one.
i usually say to start with the offending/problem part and work back toward the battery to diagnose electrical problems, but you may have something as simple as the power input wire going up to the fuse has been pushed down far enough to not make contact with the fuse!
hope this helps.
Chris

bmwlove100 02-10-2010 08:17 AM

nice thanks


All times are GMT -5. The time now is 05:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright © 2005-2013 UnitedBimmer.com